Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

2021 års utlysning

Årets utlysning går nu in i steg två där idéskisser ska utvecklas till fullständiga ansökningar. I år går det att söka ett större belopp (upp till 750 000 kr) för förstudier omfattande exempelvis en avgränsad laboratorie- eller fältstudie. När det gäller fullskalestudier efterlyser vi innovativa åtgärdslösningar inom förorenade områden som ligger nära praktisk tillämpning, till exempel pilot- eller demonstrationsprojekt.

Utlysningen sker inom ramen för SGI:s teknik- och utvecklingsprogram Tuffo. Steg 1 av årets utlysning av medel för teknikutveckling och forskning inom förorenade områden var öppen mellan 24 mars och 23 september. Utlysningen går nu in i steg 2 där de ansökningar som går vidare från steg 1 får lämna in en fullständig ansökan senast 15 december klockan 15.00.  

Av årets 8,5 miljoner kronor kommer upp till 2,0 miljoner reserveras till förstudier i form av exempelvis en avgränsad laboratorie- eller fältstudie omfattande maximalt 750 000 kronor per projekt och en genomförandetid på högst två år.

Inriktning utlysning 2021

2021 års utlysning är inriktad mot innovativa lösningar inom ämnesområdet "Förorenade områden". I år vill vi uppmuntra FoU-ansökningar som omfattar åtgärdsteknik i form av pilot- eller demonstrationsprojekt som kan leda till praktisk tillämpning.

Förorenade byggnader omfattas inte av utlysningen.

 

 

 

 

Senast uppdaterad/granskad: 2021-03-22
Hjälpte informationen dig?