Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

2020 års utlysning inom Tuffo

Utvärdering av årets ansökningar pågår och beslut om vilka ansökningar som beviljas medel kommer inom kort.

Utlysningen sker inom ramen för SGI:s teknik- och utvecklingsprogram Tuffo. Steg 1 av årets utlysning av medel för teknikutveckling och forskning inom förorenade områden var öppen mellan den 16 april och den 24 september 2020. Totalt inkom sju ansökningar, varav två förstudier.

Årets utlysning omfattar totalt omkring 8,5 miljoner kronor. Normalt innebär det att två till fyra projekt av de som har gått vidare och inkommit med en fullständig ansökan i steg två kan beviljas medel. Totalt kan maximalt 1,5 miljoner kronor per utlysning beviljas till förstudier om högst 500 000 kronor per projekt. Nytt för 2020 är att de som redan har ett pågående Tuffoprojekt varit välkomna att söka bidrag för nya projekt.

Ansökningstiden för utlysningens steg två stängde den 17 december klockan 15.00.

Inriktning utlysning 2020

Inriktningen på 2020 års utlysning är innovativa lösningar som omfattar åtgärdsteknik som ligger nära praktisk tillämpning. Vi uppmuntrar ansökningar inom forskning och utveckling som innehåller åtgärdsteknik med nära anknytning till praktisk tillämpning. Förorenade byggnader omfattas inte av utlysningen.

För mer information om ansökningsprocessen, krav på sökande och ansökan samt för att hitta ansökningshandlingar, se ”För dig som söker Tuffofinansiering” i menyn till vänster.

 

 

Senast uppdaterad/granskad: 2020-07-09
Hjälpte informationen dig?